Početna / Istaknute vijesti / Ulaganje Poliklinike Medikol u novu opremu

Ulaganje Poliklinike Medikol u novu opremu

Poliklinika MEDIKOL kontinuirano se trudi ulagati u opremu te je, u mjesecu borbe protiv karcinoma dojke, obnovila radiološki odjel s digitalnim mamografskim uređajem visoke rezolucije i kvalitete slike, GEov Senographe Essential koji zrači dva puta manje od tradicionalnih uređaja

ulaganje-vrpca

te uređajima ACUSON NX3, ACUSON NX3 4D i ACUSON NX3 Elite najnovije tehnologije koja predstavlja sam vrh na tržištu ultrazvuka.

control_panel_view_top_acuson_nx3-02478260~10

Na jučerašnjoj svečanosti povodom predstavljanja radioloških uređaja, pročelnik polikliničkog odjela za radiologiju mr. sc.  Josip Hat, dr. med. izložio je kako snimanje mamografom traje manje od pet minuta, a visoka rezolucija omogućava manje zračenja. Kvaliteta slike je puno veća i daje pouzdaniji nalaz. Slika je trenutačno gotova, a nalaz se dobiva na CD-u, koji je moguće otvoriti na svakom računalu.

ulaganje-01

Radiolog, dr. sc. Igor Puljić, dr. med., objasnio je kako »snimka dolazi na monitore visoke rezolucije od pet megapiksela, što daje jasan prikaz sitnih struktura u tkivu«. Uređaj prati i sofisticirana radne konzola za analizu, odnosno računalni program koji očitava rendgenske snimke. Njime se mogu se uvećavati i najsitniji detalji tkiva i uspoređivati s prethodnim snimkama.

ulaganje-02

Dijagnostički pregledi najsuvremenijom opremom u Poliklinici Medikol dostupni su pacijentima i preko uputnica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Obratite nam se s povjerenjem.

Od sumnje do dijagnoze u jednom danu.
Poliklinika Medikol

Preporuka

uzv_split_03-2018

Akcija ožujak – Podružnica Split

Akcija u razdoblju 1. – 31. 3. 2018. Ultrazvuk dojki 250 kn (redovna cijena 350 …