Početna / Istaknute vijesti / Međunarodni simpozij – Poboljšanje kvalitete u zdravstvu – Europski pogledi, Biograd na moru, 25.-27.svibnja 2017.

Međunarodni simpozij – Poboljšanje kvalitete u zdravstvu – Europski pogledi, Biograd na moru, 25.-27.svibnja 2017.

kvaliteta_izvan_okvira-naslovna

Pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo-glavna sestra Poliklinike Medikol, Josipa Bišćan, magistra sestrinstva, sudjelovala je u radu Simpozija kao pozvani predavač na temu “Kvaliteta izvan okvira – izazov ili problem?”

IMG_20170528_125134_741U prezentaciji je prikazana percepcija kvalitete zdravstvene usluge kroz teoriju, organizaciju, sistematizaciju, kvalifikaciju, kompetencije, dokumentaciju uz usporedbu s nekim iskustvima u zdravstvenim ustanovama državnog i privatnog sektora i načine kako u stvari kvaliteta živi u realnosti.
Jesu li za kvalitetu zdravstvene ustanove odgovorni samo Uprava i djelatnici iz Jedinice za kvalitetu ili je to odgovornosti i obaveza svih djelatnika? Može li kvaliteta biti izvan okvira standarda, kriterija, pravila ili je kvaliteta kreirana na čvrstim standardima, smjernicama struke i dokazima najbolje prakse, i je li kao takva ona pojedincu, upravi i cijeloj ustanovi izazov ili problem?

Preporuka

hzzo-480x280

Pregledi na uputnicu HZZO-a – Ugovorno razdoblje produženo je do 31. 12. 2017. godine.

Ugovorno razdoblje pregleda na uputnicu HZZO-a produženo je do 31. 12. 2017. godine. Više informacija …