Početna / O nama / Povijest i razvoj

Povijest i razvoj

Svoj povijesni razvoj kao privatna zdravstvena ustanova Poliklinika Medikol započela je osnivanjem 1994. godine u Čakovcu. Nakon reorganizacije 2000. godine počinje djelovati i u Zagrebu, na Dobrom dolu, kao Poliklinika za radiološku dijagnostiku.

Sredinom 2005. godine mijenja sjedište i od tada djeluje u samom centru Zagreba, na lokaciji u Voćarskoj 106 kao Poliklinika za radiologiju, internu medicinu, dermatologiju i venerologiju, ginekologiju i opstetriciju, onkologiju, psihijatriju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, oftalmologiju, neurologiju, ortopediju, otorinolaringologiju, urologiju, medicinu rada, nuklearnu medicinu, opću kirurgiju, citologiju, anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje s medicinsko – biokemijskim laboratorijem. Površine je cca 1500 m2, na dvije etaže, s modernim interijerom prilagođenim polivalentnoj djelatnosti te cestovnim prilazom i parkiralištem.

2007. godine Poliklinika Medikol, prva u Hrvatskoj, otvara PET/CT centar za dijagnostiku tumorskih bolesti te vrste u Hrvatskoj, u Zagrebu, na adresi Vinogradska 29, što je ujedno i njezina prva Podružnica. Od tada su otvorena još tri PET/CT centra (Split, Rijeka, Osijek) i dvije podružnice (Zagreb – Mandlova i Čakovec).

Kvaliteta medicinske usluge, moderna tehnologija, diskrecija i briga za pacijente, osnovne su značajke rada, u cilju osiguranja zdravlja, zadovoljstva i psiho-fizičkog blagostanja pacijenta. Medicinska i administrativna djelatnost u potpunosti su informatizirane. Visok stupanj stručne naobrazbe zdravstvenih djelatnika preduvjet su kvalitetne i sveobuhvatne zdravstvene skrbi nad pacijentima.

Poliklinika Medikol od 2008. godine ima uvedene ISO sustave 9001:2008 i 14001:2004, za sve zdravstvene usluge koje Poliklinika Medikol pruža kroz dijagnostičke i terapijske postupke u svim zdravstvenim djelatnostima u skladu su sa strogim zahtjevima normi koje se potvrđuju provođenjem redovitih audita od strane tvrtke DNV GL.

Misija Poliklinike Medikol

Misija Poliklinike Medikol je osigurati najkvalitetniju medicinsku uslugu, pružiti brigu, vrijeme i razumijevanje pacijentu te konstantno raditi na usavršavanju znanja, uvođenju novih dijagnostičkih i terapeutskih postupaka i unapređenju organizacije.

Vizija Poliklinike Medikol

Naša misija je osigurati najkvalitetniju zdravstvenu uslugu, pružiti brigu, vrijeme i razumijevanje pacijentu te neprekidno raditi na unapređenju organizacije, kvaliteti znanja, uvođenju novih dijagnostičkih i terapeutskih postupaka. Vizija djelatnika Poliklinike Medikol je budućnost temeljena na stručnosti, etičnosti i požrtvovnosti.