Početna / Istaknute vijesti / NOVO! Liječenje proširenih vena u Poliklinici MEDIKOL

NOVO! Liječenje proširenih vena u Poliklinici MEDIKOL

Osjećate bol u nogama? Na kraju dana vam se noge čine teške i otečene, a osobito za vrijeme vrućina i naoblake? Bude vas grčevi u nogama noću? Zapažate promjene u boji kože nogu? Ako ste se prepoznali u nekim od ovih navedenih simptoma vjerojatno patite zbog poremećaja venske cirkulacije, koja može dovesti do oslabljenog venskog protoka, venske insuficijencije odnosno proširenih vena.

liječenje proširenih venaUobičajeno je da se svi prethodno navedeni simptomi pogoršavaju kako se dan bliži kraju. Osobito ako radite dugosatni stojeći ili sjedeći posao. No, niste jedini! Smatra se da jedna od dviju žena i jedan od pet muškaraca pate od istih tegoba.

Klasična kirurgija uporabom operativnog odstranjenja vena, primjenjivana je desetljećima unatrag kao jedina metoda u liječenju proširenih vena. Danas je u svim zemljama Europske unije, SAD-a, Australije i Kanade kirurgija vena u liječenju proširenih vena potisnuta na treće mjesto iza dviju endovenoznih metoda:

  1. Termalne metode (laser i radiofrekvencija) kod kojih se vena operativno ne odstranjuje, već se termalnim izvorom energije, laserskim svjetlom ili radio mikrovalovima, ošteti unutarnja stijenka vene, što s vremenom dovodi do venske nefunkcionalnosti i posljedične razgradnje od strane samog organizma.
  2. Ne-termalne metode (sklerozacija) UZV-om navođen tretman vena “pjenom”, koja kemijskim djelovanjem dovodi do sklerozacije vene.

Tretman bilo kojom endovenoznom metodom je puno ugodniji za pacijenta. Radi se ambulantno, vena se ne vadi kirurški, a sam oporavak je brz i jednostavan. Odmah nakon tretmana pacijenti se vraćaju svakodnevnim aktivnostima

Dijagnostika i liječenje proširenih vena

U Poliklinici Medikol u Čakovcu se u sklopu Laserskog centra za proširene vene može obaviti dijagnostika i liječenje proširenih vena u skladu s međunarodnim medicinskim standardima. Prije svakog tretmana obvezno je učiniti color doppler UZV nogu – ultrazvučnu dijagnostiku za preciznu predodžbu “kartografije” venskog sustava. Liječnik specijalist koji obavlja dijagnostiku vaših vena ujedno predlaže strategiju i provodi terapiju proširenih vena- -terapiju laserom s trenutačno najmodernijim laserom na tržištu – Biolitec ELVeS Painless 1470 – terapiju vena pjenom.varikoziteti

Za više informacija ili rezervaciju termina javite se pozivom na besplatan broj telefona Poliklinike Medikol na 0800 7878 ili online mailom na info@medikol.hr.

Preporuka

Kvantitativni test IgG II

KVANTITATIVNI TEST IgG II

U Poliklinici Medikol testirajte se novim kvantitativnim testom IgG II standardiziranim prema standardima Svjetske zdravstvene