S velikim ponosom želimo istaknuti da je naša cijenjena doktorica, Doc dr sc Ljiljana Fodor, bila pozvana kao predavač na prestižnoj konferenciji koja se održala u Hotelu Westin, Zagreb.

Ova konferencija bila je posvećena različitim aspektima hipertenzije i kardiovaskularnih bolesti. Poseban naglasak stavljen je na važnost rane dijagnoze i prevencije. Doktorica Fodor imala je priliku predstaviti svoj rad pod naslovom: “Impact of MRAs on changes in pulse wave, arterial pressure, unwanted CV events and overall mortality in hemodialysis patients”.

U središtu pažnje bile su teme poput važnosti promjene načina života, inovacija u mjerenju krvnog tlaka te ulaska u novu eru terapija za pacijente s hipertenzijom, bubrežnim bolestima i zatajenjem srca.

Tijekom konferencije predstavljene su nove smjernice Europskog društva za hipertenziju (ESH) te su o njima vođene zanimljive rasprave.

Glavni cilj konferencije bio je produbiti razumijevanje novih mehanizama oštećenja srca i bubrega te upoznati sudionike s novim dijagnostičkim metodama i terapijskim pristupima.

Na kraju, želimo čestitati doktorici Fodor na njenom izvanrednom predstavljanju te zahvaliti svima koji su doprinijeli ovom značajnom znanstvenom događaju.