Virtualna šetnja – Radiologija Saznaj više

Poliklinički odjel za radiologiju opremljen je uređajima za MR dijagnostiku (MR uređaji jakosti 3 Tesle širokog otvora, MR uređaji jakosti 1,5 Tesla) i uređajima za MSCT dijagnostiku (128-slojni i 64-slojni).

Većina MR uređaja u RH je radne snage od 1,5 Tesla (Ima ih i od 1T i od 0,5T). Međutim, MR 3 Tesla djeluje dvostruko snažnije, pružajući veći omjer signala i šuma, što je glavna odrednica u stvaranju najkvalitetnije slike.

Uvođenje MR 3T uređaja u našu zdravstvenu ustanovu nudi liječnicima radiolozima, kolegama kliničarima i našim pacijentima najnapredniju dijagnostičku sliku s trenutačno najjasnije mogućim prikazom anatomskih detalja organa i tkiva, kao i najbržom učinkovitosti snimanja što maksimalno skraćuje boravak pacijenta u aparatu.

IZRAZITE PREDNOSTI 3T MR UREĐAJA – u odnosu na MR uređaje slabije jačine magnetnog polja:

  • oštrije i detaljnije slike od 1,5 Tesla MR uređaja – Visoka rezolucija i jasnoća 3 Tesla MR-a proizvodi detaljnije slike, što omogućava radiolozima detekciju izrazito malih lezija pri dijagnosticiranju patoloških stanja koja se inače ne vide s manje snažnim uređajima.
  • preciznija dijagnoza zbog sofisticiranijih postupaka snimanja
  • kraće vrijeme snimanja – snimanje je puno brže, obično traje 15-20 minuta što je upola kraće od vremena snimanja s 1,5 Tesla MR uređajem
  • ugodniji doživljaj pacijentu – uređaj ima širok otvor i kratki tunel što znači manji dio tijela pacijenta unutar samog uređaja. Cilindar od 70 cm pruža više prostora, pomaže u smanjivanju anksioznosti i koristan je kod rada s klaustrofobičnim pacijentima.
  • buka aparata za pacijenta smanjena za više od 80%. – percipirani gradijent akustične buke od strane pacijenta smanjen je za više od 80%.
  • visoka kvaliteta slike, u mnogim slučajevima, smanjuje potrebu za dodatnim korištenjem kontrastnih sredstava
  • softver MARS (smanjenje metalnih artefakata) omogućava pacijentima s postojećim metalnim implantatima/vijcima savršeno vidljive snimke
  • pametni softver smanjuje rizik od iskrivljenih slika, čime se smanjuje potreba za ponavljanjem snimanja odnosno povećava dosljednost i brzina ispitivanja