Povijest i razvoj

Poliklinika Medikol je privatna zdravstvena ustanova, osnovana 1994. godine. Danas, gotovo 30 godina kasnije predstavlja jednu od vodećih privatnih medicinskih institucija u regiji. U sklopu poliklinike osim sjedišta u Zagrebu, Voćarska 106, djeluju i podružnice u pet hrvatskih gradova u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Čakovcu i Osijeku.

Uvođenje PET/CT dijagnostike u Hrvatsku

2007. godine Poliklinika Medikol, prva u Hrvatskoj, otvara PET/ CT Centar u Zagrebu, Vinogradska 29. Otada su otvorena još tri PET/ CT Centra (Split, Rijeka, Osijek). U svakodnevnom timskom radu u PET/CT Centrima sudjeluju vrhunski educirani i iznimno stručni specijalisti nuklearne medicine i specijalisti radiologije koji se bave isključivo ovom vrstom dijagnostike. Početkom 2020. godine u PET/CT Centru Zagreb završena je zamjena prethodnog uređaja s instalacijom najsuvremenijeg PET/CT Philips Vereos aparata. U lipnju 2020. PET/CT centar Zagreb promoviran je u Philipsov referentni centar nuklearne medicine za zemlje srednje i istočne Europe.

Vrhunska dijagnostika i individualni pristup

Misija Poliklinike Medikol je osigurati najkvalitetniju skrb i zdravstvenu uslugu s individualnim pristupom prema svakoj osobi. Kontinuirano se ulaže u obrazovanje svih djelatnika, kao i nabavu najsuvremenije dijagnostičke medicinske opreme. Tako danas Medikol raspolaže s 20-ak ultrazvučnih aparata za dijagnostiku u području oftalmologije, ginekologije, urologije, ortopedije, kardiologije i radiologije za djecu i odrasle, s jednim 64-slojnim, četiri 128-slojna CT uređaja, ali i sa najsuvremenijim 640- slojnim MSCT uređajem. To je trenutno najvišeslojniji MSCT uređaj na tržištu, jedini u Hrvatskoj, jedan od šest u Europi. Pretragu magnetskom rezonancijom (MR) možete obaviti u gotovo svim gradovima u kojima Medikol ima svoje podružnice. Na raspolaganju su četiri uređaja za magnetsku rezonanciju jakosti 1,5 Tesla, te dva trenutačno najsuvremenija i najsofisticiranija MR uređaja jakosti 3 Tesla.  

Također, oprema za gastroenterologiju kojom raspolaže Poliklinika Medikol, među rijetkima u Republici Hrvatskoj, koristi i umjetnu inteligenciju, na način da sustav CADEYE detektira polipe u realnom vremenu, a prepoznaje i radi li se o hiperplastičnom ili neoplastičnom polipu. 

Uz to Medikol je opremljen i s nekoliko najsuvremenijih terapeutskih lasera u djelatnosti fizikalne medicine, dermatologije, abdominalne i vaskularne kirurgije, te za estetske tretmane u području plastične estetske kirurgije. 

Certifikati i sustavi kvalitete

Poliklinika Medikol od 2008. godine ima uvedene certificirane sustave upravljanja kvalitetom i certificirane sustave zaštite okoliša prema normi ISO 9001:2015 i 14001:2015. Nekoliko godina uzastopce, liječnike specijaliste Poliklinike Medikol pacijenti biraju za najbolje liječnike prema rezultatima portala Najdoktor. Poliklinika Medikol je nastavna baza:

  • Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu (od 2009. godine)
  • Medicinskog fakulteta u Rijeci (od 2010. godine)
  • Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci (od 2010.)
  • Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija u Splitu (od 2011.)
  • Medicinskog fakulteta u Osijeku (od 2015.)
  • Fakulteta elektronike, strojarstva i brodogradnje u Splitu (od 2018.)
  • Sveučilišta Sjever u Varaždinu (od 2021.)

Ravnateljstvo

Ravnateljica
Ivanka Trstenjak – Rajković
dr. med., specijalist opće medicine
razvoj tehnologije u medicini
Zamjenik ravnateljice
mr. sc. Darijo Radović
dr. med., specijalist nuklearne medicine

Misija Poliklinike Medikol

Misija Poliklinike Medikol je: osigurati najkvalitetniju medicinsku uslugu, pružiti brigu, vrijeme i razumijevanje pacijentu, konstantno raditi na unapređenju organizacije, kvalitete znanja, uvođenju novih dijagnostičkih i terapeutskih postupaka, očuvati okolišne resurse za buduće generacije.

Vizija Poliklinike Medikol

Vizija Poliklinike Medikol je budućnost temeljena na stručnosti, etičnosti i požrtvovnosti.