Brzo i bezbolno rješenje za PROŠIRENE VENE

Bez obzira jesu li vidljive, proširene vene su učestala pojava od koje boluje čak trećina odraslih osoba. Prepoznajemo ih prema različitim simptomima, a ovo su neki od najčešćih:

  • Otečene i teške noge (uvečer ili ljeti za vrijeme visokih temperatura)
  • Grčevi u nogama noću
  • Promjena u boji kože nogu

PREVENCIJA

Kako bi se spriječilo prethodno navedene simptome trebalo bi izbjegavati višesatno sjedenje ili stajanje. Naime, tada dolazi do zastoja venske cirkulacije i najbolje rješenje je kretanje. Također, važno je regulirati unos soli u organizam.

DIJAGNOSTIKA

U Poliklinici Medikol u Zagrebu, Čakovcu i Splitu u sklopu Laserskog centra za vene obavljamo dijagnostiku i terapiju proširenih vena u skladu s međunarodnim medicinskim standardima.

Liječnik specijalist za vene prvo pregleda vaše vene nogu ultrazvučnom pretragom color doppler. To je osobito važno u onih osoba u kojih proširene vene nisu vidljive, a određene tegobe ipak postoje. Na temelju specijalističkog pregleda i dijagnostičke ultrazvučne pretrage u dogovoru s vama utvrđuje se personalizirana terapija proširenih vena.

PROŠIRENE VENE – LIJEČENJE

Danas se u svijetu preferiraju dvije endovenozne metode u liječenju proširenih vena:

  1. Termalna metoda laserom prilikom koje se termalnim izvorom energije oštećuje unutarnja stijenka bolesne vene koja potom s vremenom postaje nefunkcionalna. Potom je organizam samostalno razgrađuje. Nema kirurškog odstranjenja bolesne vene.
  2. Sklerozacija vena pjenom pod kontrolom ultrazvuka prilikom koje interakcijom između pjene i stijenke vene dolazi do eliminacije oboljelih dijelova vene.

Oporavak je u oba slučaja brz te se odmah nakon tretmana pacijenti mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Upravo zbog toga što su oba endovenozna navedena tretmana puno ugodnija za pacijenta jer se izvode ambulantno s manje komplikacija, kirurška metoda je već duže vrijeme tek na trećem mjestu.

U Poliklinici Medikol proširene vene tretiramo upotrebom najmodernijeg lasera na tržištu Biolitec ELVeS Painless 1470. Radi se o laseru koji preferiraju flebolozi u liječenju proširenih vena u Francuskoj i Njemačkoj jer se pokazao kao najučinkovitije neinvazivno rješenje.

Za sva dodatna pitanja ili rezervaciju termina konzultacija i specijalističkog pregleda javite nam se pozivom na broj 072 12 12 12.