Početna / Istaknute vijesti / Najnoviji 128-slojni MSCT uređaj u Zagrebu i Splitu

Najnoviji 128-slojni MSCT uređaj u Zagrebu i Splitu

U Poliklinici Medikol u Zagrebu i Splitu radiološki odjel prati svjetske trendove što potvrđuje i tamošnja dijagnostička oprema. Uz suvremenu magnetsku rezonanciju i MR uređaj jakosti 3 Tesle nedavno je završena instalacija i najnovijeg Philipsovog Vereos CT uređaja koji je duplo detaljniji od svojeg prethodnika 64-slojnog CT-a.128-slojni MSCT uređaj

128-slojni MSCT uređaj – karakteristike

128-slojni MSCT uređaj svojim tehničkim mogućnostima te kvalitetnim pratećim računalnim alatima omogućava analizu i dijagnostiku rutinskih i visokodiferentnih kliničkih upita iz svih specijalnosti.

Novi MSCT uređaj skenira organ za vrijeme snimanja u 128 slojeva te tako omogućuje brzu i preciznu dijagnostiku. Sadrži vodeće tehnologije koje poboljšavaju kvalitetu snimaka unatoč implantatima ili pomicanju za vrijeme snimanja. Također, omogućava značajno manju dozu zračenja za pacijenta.

koronarografijaŠto je to MSCT koronarografija i kada se koristi?

Neinvazivna MSCT koronarografija omogućuje direktni prikaz srca i koronarnih arterija.

MSCT koronarografija daje izuzetno precizne podatke o anatomskom stanju koronarnih krvnih žila. Sa sigurnošću isključuje koronarnu bolest srca i omogućuje dijagnostiku manje invazivnom metodom te ujedno smanjuje broj invazivnih koronarografija.

Nalaz služi kardiologu u određivanju daljnjeg postupka s bolesnikom (medikamentozna terapija ili intervencija – implantacija stenta ili operacijski zahvat aortokoronarnog premoštenja).

U odnosu na invazivnu koronarografiju ugodnija je za bolesnike, nije potrebna hospitalizacija i ne izaziva komplikacije jer nema uboda u arteriju i uvođenja katetera u krvne žile i srce.

angiografijaŠto je to MSCT angiografija i kada se koristi?

MSCT angiografija je neinvazivna dijagnostička metoda koja služi u dijagnozi različitih bolesti krvnih žila.

MSCT angiografija omogućuje jasan prikaz svih tkiva i krvnih žila u tijelu. Najčešće se koristi za snimanje krvnih žila mozga, ali i vrata, srca, trbuha, prsnog koša, nogu i ruku, zdjelice i trbuha.

Neposredno prije pretrage u venu se aplicira kontrastno jodno sredstvo.

Za više informacija javite se direktno u Polikliniku Medikol pozivom na besplatni info broj telefona 0800 78 78 ili online mailom na info@medikol.hr.

 

Preporuka

10. Međunarodni kongres Hrvatskog društva za Nuklearnu medicinu

10. Međunarodni kongres Hrvatskog društva za Nuklearnu medicinu

Prvi put od početka pandemije i niza virtualnih kongresa, u Vodicama je od 03. –