Poliklinika Medikol, Podružnica Osijek, uvela je najnoviju tehnologiju u RTG dijagnostici nedavnom instalacijom i puštanjem u rad RTG uređaja za klasično RTG snimanje – model GE Healthcare Definum Pace i RTG uređaja za mamografiju – model GE Healthcare Pristina 3D.

GE Healthcare Definum Pace predstavlja revoluciju u rendgenskoj tehnologiji koju će osjetiti i naši pacijenti, ali i medicinsko osoblje.

Jedna od glavnih prednosti ovog uređaja je njegova preciznost i brži ciklusi slikanja, a zahvaljujući naprednom softveru i senzorima visoke rezolucije omogućuje brzo i pouzdano snimanje rendgenskih slika uz minimalne doze zračenja. Ergonomski dizajn potpuno je prilagođen pacijentu i donosi veću udobnost, ali i jednostavnije rukovanje za zdravstveno osoblje. GE Healthcare Definum Pace nudi široki spetkar naprednih funkcija koje omogućuju detaljno vizualiziranje anatomskih struktura u skladu s najvišim standardima kvalitete i sigurnosti.

Na novom RTG-u u Medikolovoj podružnici u Osijeku mogu se napraviti rendgenska snimanja kostiju glave i udova, zglobova, kralježnice, zdjelice, srca i  pluća i abdomena /urotrakta .

RTG uređaj za mamografiju

GE Healthcare Pristina 3D postavlja najnovije standarde u detekciji karcinoma dojke – vrhunsku 3D tehnologiju, preciznost i udobnost u procesu skeniranja dojki uz znatno smanjene doze zračenja. Uz klasično snimanje dojki/ konvencionalni mamogram, omogućava i trodimenzionalno snimanje tehnikom tomosinteze. Ova tehnika daje uvid liječnicima u najmanje promjene u tkivu dojke, a koje konvencionalnim mamogramima ne bi bile uočene.

Prednost uređaja je i veća brzina snimanja, a udobnost i nježniji pritisak prilikom skeniranja smanjuju nelagodu i stres.

Snimanje tehnikom tomosinteze posebno je važno kod žena s gustim tkivom dojke jer omogućava snimanje sloj po sloj što rezultira boljom detekcijom sitnih ili skrivenih lezija, bolju diferencijaciju benignih i malignih lezija te smanjuje vjerojatnost lažno pozitivnih rezultata, a time i potrebu za ponavljanjem postupka. Stoga ovu tehniku smatramo visoko pouzdanom metodom u dijagnostici nekalcificiranih tumora koji se pri klasičnoj mamografiji teže uoče.

Procjenu potrebe snimanja tehnikom tomosinteze definira liječnik specijalist.

Instalacijom ovih najsuvremenijih dijagnostičkih uređaja Poliklinika Medikol podiže standarde i u području RTG dijagnostike za Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku županiju te nastavlja pružati najbolju moguću zdravstvenu skrb svojim pacijentima.

Za više informacija i rezervaciju termina za ove dijagnostičke postupke u Podružnici Osijek javite nam se pozivom na 072 12 12 12 ili mailom na info@medikol.hr