Onkolog dr. rakušić u Medikolu

Onkolog doc. dr. sc. Rakušić

Onkolog u Poliklinici Medikol

Zadovoljstvo nam je predstaviti novog člana tima Poliklinike MEDIKOL, doc.dr.sc. Zorana Rakušića, prim.dr.med.spec. onkologije i radioterapije.

 

IMRT tehnika

Glavno područje interesa i rada primarijusa Rakušića su tumori glave i vrata te probavni tumori.
Sa suradnicima je 2012. implementirao tehniku IMRT u zračenje tumora glave i vrata.
Kod IMRT tehnike je doza zračenja prilagođena ciljanom tumorskom volumenu uz izbjegavanje ili smanjenje zračenja okolnog zdravog tkiva.
Time se omogućuje i minimalizacija nuspojava radioterapijskog liječenja.

 

Stručnjak za tumore glave i vrata

Posljednje 32 godine onkolog dr. Rakušić radio je na Odjelu za tumore glave i vrata na Klinici za onkologiju KBC-a Zagreb. Od toga je posljednjih 15 godina obavljao dužnost voditelja istog Odjela.
2021. izabran je u znanstveno-nastavno zvanje docenta na Katedri za kliničku onkologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Član je brojnih međunarodnih i domaćih onkoloških društava te potpredsjednik Hrvatskog onkološkog društva za tumore glave i vrata.
Sudjelovao kao glavni ispitivač u dvije internacionalne studije za tumore glave i vrata te u jednoj za probavne tumore.

 

U Poliklinici Medikol možete od sada obaviti specijalistički pregled onkologa kod prim. Rakušića. Za više informacija ili rezervaciju termina javite nam se pozivom na broj 072 12 12 12 ili mailom na info@medikol.hr. Dr. Rakušić obavljat će preglede u našem sjedištu na adresi Voćarska cesta 106 u Zagrebu.