PCR test

NOVO! U Poliklinici MEDIKOL u Zagrebu, Čakovcu i Osijeku možete obaviti SARS-CoV-2 RT-PCR test. Uz već prisutni brzi antigenski test (obrisak nazofarinksa) i serološki test na antitijela (IgM i IgG iz krvi) sada možete bez čekanja i bez uputnice uz plaćanje, obaviti i RT-PCR testiranje.

Kada je potreban RT-PCR test?

  1. Radi pojave simptoma (suhi kašalj, povišena tjelesna temperatura, gubitak osjeta okusa/mirisa, slabost u mišićima…)
  2. Prilikom putovanja u inozemstvo
  3. Prije operativnog zahvata
  4. Ukoliko ste bili u kontaktu sa zaraženom osobom koja je pozitivna na COVID-19
  5. Prema preporuci liječnika
  6. U slučaju postojanja simptoma bolesti, a negativnog nalaza na brzom antigenskom testu

Lokacija i vrijeme testiranja

SARS-CoV-2 RT-PCR test se izvodi uzimanjem obriska sluznice nazofarinksa u Zagrebu, Čakovcu i u Osijeku.

ZAGREB: DRIVE-IN, Voćarska cesta 106, svakim radnim danom od 08:00 do 15:30 sati, subotom od 08:00 do 12:30 sati

Upute: Ulazite na južni ulaz kroz ogradu Međubiskupijskog sjemeništa, vozite lijevo uz ogradu do montažnog objekta koji je označen s COVID TESTIRANJE STOP – ne izlazite iz automobila. Nakon što Vam osoblje uzme uzorak iz nosa za testiranje iziđite iz dvorišta kroz glavni sjeverni ulaz u biskupsko sjemenište. Ako dolazite pješke dođite do tog istog montažnog objekta koji je označen s COVID TESTIRANJE STOP. Na testiranje je potrebno doći s maskom, a svoj identitet dokazujete osobnom iskaznicom.

ČAKOVEC: DRIVE-IN, Prešernova 13, svakim radnim danom od 12:00 do 14:00 sati.

Upute: Autom dolazite na stražnje parkiralište do označenog mjesta. Ne izlazite iz auta. Ako dolazite pješke dođite do tog istog označenog mjesta. Na testiranje je potrebno doći s maskom, a svoj identitet dokazujete osobnom iskaznicom.

OSIJEK: DRIVE-IN, J. J. Strossmayera 141, od ponedjeljka do četvrtka od 07:00 do 15:00 sati, petkom 07:00 do 09:00 sati.

Upute: Ulazite kroz zapadni ulaz dvorca Pejačević (pored glavnog ulaza) i vozite ravno do oznake STOP COVID TESTIRANJE. Ne izlazite iz automobila. Ukoliko dolazite pješice, dolazite na isto mjesto gdje pričekate dok do Vas ne dođe medicinsko osoblje uzeti uzorak iz nosa. Zatim nastavljate ravno u pravcu istoka gdje ćete ugledati znak za izlaz. Na testiranje je potrebno doći s maskom i osobnom iskaznicom.

Kada je potreban RT-PCR test?

Rezultati RT-PCR testa

Ukoliko je u Zagrebu obavljeno testiranje do 15:00 sati, rezultat nalaza je gotov isti dan do 18:00 sati.
Za testove obavljene subotom od 08:00 do 12:30 rezultat nalaza je gotov do 16:00 sati.
Rezultat testiranja u Čakovcu i Osijeku** je isti dan do 20 sati. Žurne PCR primamo do 12:00 sati i nalazi su gotovi do 15:00 sati.

**Napomena Osijek: samo ukoliko se uzorak uzme do 9:00 sati

Narudžba i cijena testiranja

Prethodno je potrebno obavezno naručiti se na RT-PCR testiranje. Naručujete se online mailom na info@medikol.hr ili direktnim pozivom, putem SMS-a ili Whats App aplikacije na kontakt broj 099 / 7000 033 za Zagreb i 091 / 4594 789 za Polikliniku u Osijeku.

Priprema prije dolaska na testiranje nije potrebna. Identitet potvrđujete osobnom iskaznicom.

Cijena testiranja iznosi 530 kuna. Plaćanje se može izvršiti kartično na licu mjesta ili avansno te dokaz o uplati dostaviti mailom na info@medikol.hr. Bez obzira na izvršenu uplatu, potrebno je potvrditi točan termin dolaska putem e-maila.

PODACI ZA UPLATU:

Avansnu uplatu je potrebno izvršiti u cijelosti jednokratno na IBAN: HR9324020061100573934. U opisu plaćanja kod poziva na broj staviti 00 i upisati OIB osobe koja će se testirati, a u opisu treba navesti: RT-PCR testiranje za ”ime/prezime pacijenta” te lokaciju ZAGREB/ČAKOVEC/OSIJEK.

PREUZIMANJE OBRASCA:

Dokaz o plaćanju, popunjeni obrazac poslati na e-mail info@medikol.hr.

Obrazac preuzmite ovdje: Obrazac za DRIVE-IN testiranje.