NOVO U POLIKLINICI MEDIKOL! GRUPNO TESTIRANJE na SARS-CoV-2 virus. Radi se o screenig metodi koja pruža odgovor na pitanje je li u određenoj zajednici (obiteljska, poslovna, susjedska, prijateljska…) netko pozitivan na SARS-CoV-2 virus. Takva metodologija testiranja daje informaciju je li u testiranoj društvenoj zajednici netko od testiranih osoba zaražen.

U kojim se gradovima mogu obaviti grupna testiranja?

ZAGREB, Voćarska 106
ČAKOVEC, Franca Prešerna 13
OSIJEK, J. J. Strossmayera 141

Koliko osoba može biti u grupi za jedno testiranje?

U jednoj grupi se može testirati od tri do 10 osoba po povoljnijoj cijeni od pojedinačnog testiranja.

Kada se preporučuje grupno testiranje?

Ovo grupno testiranje preporučuje se kada želimo dobiti odgovor na pitanje jesmo li zaista okruženi zdravim osobama, jesu li svi članovi obitelji u koju ulazimo Covid-negativni, jesu li svi sudionici sastanka, seminara…, zaista Covid – negativni.

Kako se grupnim testiranjem može uštedjeti?

Objedinjavanjem do 10 uzoraka istovremeno, smanjuje se trošak pojedinačnog testiranja i dobiva odgovor na pitanje ima li u testiranoj zajednici pozitivnih osoba, odnosno jednim testom testirat će se više osoba za manje novaca. Objedinjeno testiranje smanjuje uporabu pojedinačnog testiranja i do 55%.

Kako se tumače rezultati grupnog testiranja?

Ako je test negativan, to znači da su sve testirane osobe iz te grupe negativne, odnosno da nitko od testiranih osoba nije COVID-19 pozitivan.
Ako je test pozitivan, to znači da je od testiranih osoba, jedna osoba ili više njih, pozitivna/pozitivno.
(Ako je samo jedna osoba zaražena, test će biti pozitivan jer se među testiranim osoba nalazi ta jedna zaražena osoba).

Može li se saznati tko je iz grupe pozitivan na COVID-19?
Da.

U slučaju pozitivnog testa na Vaše se traženje može učiniti dodatna pojedinačna analiza svih testiranih osoba grupe, što se dodatno naplaćuje s 35% popusta na redovnu cijenu koja iznosi 850 kn po testiranoj osobi. Za ovo dodatno pojedinačno testiranje nije potrebno dolaziti ponovno, već se iz uzetog obriska nazofarinska može napraviti još jedna analiza te utvrditi tko je od svih testiranih osoba zaista pozitivan.

Obrazac preuzmite ovdje: OBRAZAC ZA GRUPNO TESTIRANJE