-
- IgE, ukupni
- sIgE, pojedinačno (specifični IgE), više od 600 različitih alergena – nalaz se čeka do tri tjedna
- Alergo 295
- Inhalatorni panel (20 najčešćih inhalatornih alergena) – nalaz je gotov idući radni dan:
- Trave
- g1 Anthoxanthum odoratum (mirisavka)
- g3 Dactylis glomerata (klupčasta oštrica)
- g6 Phleum pratense (livadna mačica)
- g12 Secale cereale (raž)
- Pelud drveća
- t2 Alnus incana (joha)
- t3 Betula verrucosa (breza)
- t4 Corylus avellana (lijeska)
- t7 Quercus alba (hrast)
- Korov
- w1 Ambrosia elatior (ambrozija, kratka)
- w6 Artemisia vulgaris (pelin)
- w9 Plantago lanceolata (uskolisni trputac ili bokvica)
- Grinje
- d1 Dermatophagoides pteronyssinus (kućne grinje)
- d2 Dermatophagoides farinae (grinje)
- Životinje
- e1 mačka
- e2 pas
- e3 konj
- Plijesni
- m1 Penicillium notatum
- m2 Cladosporium herbarum
- m3 Aspergillus fumigatus
- m6 Alternaria alternata
- Trave
- Nutritivni panel (20 najčešćih alergena) – nalaz je gotov idući radni dan:
- f1 bjelanjak, kokošje jaje
- f75 žutanjak, kokošje jaje
- f2 kravlje mlijeko, proteini
- f78 kazein, mlijeko
- f4 pšenično brašno
- f5 raženo brašno
- f14 soja
- f10 sezam
- f13 kikiriki
- f17 lješnjak
- f20 badem
- f49 jabuka
- f84 kivi
- f95 breskva
- f25 rajčica
- f31 mrkva
- f35 krumpir
- f85 celer
- f3 riba
- f23 rakovi
Atopijsko probiranje na 54 alergena:
-
- dermatophagoides pteronyssinus (kućne grinje) d1
- dermatophagoides farinae (grinje) d2
- pčelinji otrov i1
- osinji otrov i3
- žohar i6
- kućna prašina h1
- mačka e1
- pas e2
- konj e3
- penicillium notatum m1
- cladosporium herbarum m2
- aspergillus fumigatus m3
- alternaria alternata m6
- anthoxanthum odoratum (mirisavka) g1
- dactylis glomerata (klupčasta oštrica) g3
- phleum pratense (livadna mačica) g6
- secale cereale (raž) g12
- alnus incana (joha) t2
- betula verrucosa (breza) t3
- corylus avellana (lijeska) t4
- quercus alba (hrast) t7
- cupressus sempervirens (čempres) t23
- ambrosia elatior (ambrozija, kratka) w1
- artemisia vulgaris (pelin) w6
- plantago lanceolata (uskolisni trputac ili bokvica) w9
- lateks u85
- rajčica f25
- mrkva f31
- krumpir f35
- celer f85
- bjelanjak (kokošje jaje) f1
- žutanjak (kokošje jaje) f75
- kravlje mlijeko (proteini) f2
- riba (bakalar) f3
- rakovi f23
- škamp f24
- goveđi serumski albumin (BSA) e204
- alfa-laktalbumin f76
- beta-laktalbumin f77
- kazein f78
- govedina f27
- ovčetina/janjetina f88
- pekarski kvasac f45
- pšenično brašno f4
- raženo brašno f5
- riža f9
- soja f14
- sezam f10
- kikiriki f13
- lješnjak f17
- badem f20
- jabuka f49
- kivi f84
- marelica f237
Kako se pripremiti?
Kako se pripremiti za vađenje krvi?
Dan prije vađenja krvi nemojte se baviti intenzivnim fizičkim aktivnostima, a večer prije vađenja krvi nemojte jesti iza 22 h.
Moram li za vađenje krvi biti natašte?
Ovisi o vrsti pretrage. Liječnik koji vas upućuje na pretragu reći će vam postoji li posebna priprema za vađenje krvi. Prije vađenja krvi za neke pretrage možete normalno jesti i piti. Za neke pretrage reći će vam da ne smijete jesti ni piti ništa osim vode prije vađenja krvi.
Ukoliko niste dobili nikakvu uputu, a niste sigurni kako se pripremiti za vađenje krvi, slobodno nas kontaktirajte telefonom na 01 4594 748 ili elektronskom poštom na laboratorij@medikol.hr. Prije određivanja glukoze (šećera), željeza, lipida (masnoća), vitamina B12, folne kiseline, koštanih markera, homocisteina i ureja-izdisajnog testa na Helicobacter pylori svakako morate biti natašte.