Ovogodišnji kongres jedne od krovnih europskih ortopedskih asocijacija ESSKA (European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery & Arthroscopy) održan je u Milanu od 8. do 10. svibnja 2024. godine. Na kongresu je sudjelovalo preko 4000 delegata iz 95 različitih zemalja svijeta, a bogat znanstveni program obuhvatio je izlaganja preko 500 predavača. Dr. Jure Serdar, spec. ortopedije i traumatologije, član ortopedskog tima Poliklinike Medikol, aktivno je sudjelovao na ovom kongresu prezentirajući rezultate vlastitog istraživanja iz područja operacijskog liječenja rupture prednjeg križnog ligamenta koljena.
Dr. Serdar se bavi kirurgijom koljena, osobito sportskih ozljeda. Uz to, specijaliziran je za operacijsko i neoperacijsko liječenje osteoartritisa velikih zglobova kao i liječenje stečenih deformacija stopala poput haluks valgusa.
U Poliklinici Medikol dr. Serdar obavlja i uslugu pod nazivom viskosuplementacija. Radi se o terapijskom postupku kojim se aplicira hijaluronska kiselina u zglob, najčešće koljeno, kojim se usporava progresija osteoartritisa te odgađa operacijsko liječenje u smislu ugradnje umjetnog zgloba
Također, dr. Serdar radi i ultrazvuk kukova djeci do 12 tjedana starosti.
Za više informacija ili rezervaciju termina pregleda nazovite na 072 12 12 12 ili pošaljite mail na info@medikol.hr.