BRZI ANTIGENSKI TEST – TESTIRANJA ZA GRUPE

Osim standardnog PCR i brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2 virus, s današnjim danom u Poliklinici Medikol možete obaviti grupno testiranje za pet ili više osoba brzim antigenskim testom.

Izvrsna pogodnost za veće grupe ljudi i okupljanja na raznim svečanostima poput svadbi, rođendana, promocija, godišnjica i drugih prigoda.

Cijena testiranja

Cijena testiranja za grupno određivanje antigena SARS-CoV-2 iznosi 100,00 kn.

O Antigen testu

Testiranje se izvodi uzimanjem obriska sluznice nazofarinksa/nosa, a rezultati su vidljivi već nakon 15 minuta od testiranja. Antigen test pronalazi proteine koji su strukturni ili funkcionalni dijelovi virusa te su specifični za taj virus. Ako je traženi antigen prisutan u dovoljnim koncentracijama u uzorku, vezat će se sa specifičnim antitijelima i proizvesti vidno prepoznatljiv signal na test pločici. Ovaj test će dati odgovor na pitanje o postojanju virusnog proteina, antigena (pozitivan test) u uzetom uzorku brisa, ili nepostojanju (negativan test). U slučaju postojanja simptoma bolesti i negativnog nalaza na antigen testu ne isključuje se infekcija virusom COVID-19 te se mora učiniti dodatna provjera RT-PCR-om.

Iako nisu osjetljivi kao molekularni PCR testovi koji detektiraju ciljnu virusnu DNA ili RNA kako bi ukazali na prisutnost virusa u uzorku, antigen testovi imaju visoku osjetljivost (95,6%) i specifičnost (100%). Najpouzdaniji test je i dalje PCR test, međutim, na temelju istraživanja provedenim na Nastavnom zavodu „Dr. Andrija Štampar“, podudarnost antigenskog testa i PCR-a je odlična.

Bez obzira jesu li simptomi prisutni ili ne, test će prepoznati ima li osoba virus ili ne tj. je li osoba inficirana i zarazna i samim time treba li biti izolirana.

Lokacije testiranja

Testiranje možete obaviti u Poliklinici Medikol u:

Čakovcu na adresi Franca Prešerna 13.
Uzimanje uzoraka provodi se po principu DRIVE-IN, svakog radnog dana od 12:00h do 14:00h.

Autom dolazite na stražnje parkiralište do označenog mjesta. Ne izlazite iz auta. Ako dolazite pješke dođite do tog istog označenog mjesta. Na testiranje je potrebno doći s maskom, a svoj identitet dokazujete osobnom iskaznicom.

Prethodno naručivanje je potrebno

Testiranje se provodi uz obaveznu najavu pozivom na broj telefona 072 12 12 12 ili naručivanjem na termin preko e-maila info@medikol.hr na osobni zahtjev isključivo jednokratno uz avansno plaćanje Internet bankarstvom ili uplatnicom. Plaćanje se može izvršiti i kartično na licu mjesta. Također, možete nas kontaktirati i na direktan kontakt telefon u našoj podružnici u Čakovcu.

Čakovec: +385 40 638 500

PREUZIMANJE OBRASCA:

Dokaz o plaćanju, popunjeni obrazac poslati na e-mail info@medikol.hr.
Obrazac možete preuzeti ovdje – WORD– OBRAZAC DRIVE IN (podržana mobilna verzija obrasca)
Obrazac možete preuzeti ovdje – PDF– OBRAZAC DRIVE IN (podržana PC verzija obrasca)

Za više informacija javite se direktno u Polikliniku Medikol pozivom na direktan kontakt telefon 072 12 12 12 ili online mailom na info@medikol.hr.