Početna / Istaknute vijesti / Poliklinika Medikol Philipsov referentni centar

Poliklinika Medikol Philipsov referentni centar

Poliklinika Medikol prvi referentni centar PET/CT dijagnostike tvrtke Philips za zemlje srednje i istočne Europe.

Tijekom 2020. godine u PET/CT Centrima Zagreb i Split pretrage su se počele izvoditi na Philips Vereos PET/CT uređajima, trenutno najsuvremenijima u svijetu. Tokom ove godine planira se i zamijeniti od ranije postojeće medicinske aparate u PET/CT Centrima Rijeka i Osijek. Prednost najnovijih uređaja spram drugih je mogućnost prikaza iznimno malih lezija od svega nekoliko milimetara, kraće vrijeme snimanja i značajno manja doza zračenja za pacijente.

Činjenica da su PET/CT Centri Poliklinike Medikol referentni centri tvrtke Phillips za PET/CT dijagnostiku, znači da će medicinski djelatnici iz zemalja srednje i istočne Europe ubuduće dolaziti na edukaciju iz tog područja upravo u Polikliniku Medikol. Ovime je također omogućena i suradnja i razmjena znanja i iskustava s drugim centrima izvrsnosti u regiji i u svijetu. Što će u konačnici biti od iznimnog značaja ne samo za stručno medicinsko osoblje, nego i za pacijente.

Vereos Genolier
PET/CT Philips Vereos Genolier

Kako su PET/CT Centri Poliklinike Medikol ujedno i nastavne baze Medicinskih fakulteta i drugih visokih učilišta u Hrvatskoj, tako će i generacije studenata imati priliku učiti o PET/CT dijagnostici na najboljim uređajima.

„Ovo je veliko priznanje za iznimnu stručnost i profesionalnost svim djelatnicima PET/CT Centara koji ovu pretragu, neophodnu u dijagnostici i praćenju učinka liječenja bolesnika s malignim oboljenjima, rade već 14 godina te čiji su nalazi bezrezervno priznati ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu.“ – izjavila je Ivanka Trstenjak – Rajković ravnateljica Poliklinike Medikol.

 

Preporuka

BRZI ANTIGENSKI TEST – TESTIRANJA ZA GRUPE

NOVO u Poliklinici Medikol! Osim standardnog PCR i brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2 virus, s