Zdravstveni turizam

Mogućnosti ulaganja u zdravstveni turizam u Republici Hrvatskoj jedna su od tema razgovora koji je u petak održao predsjednik Uprave Medikol Grupe Ivan Rajković s glavnim sekretarom Provincije Shanxi Lou Hoiningom.

G. Hoining je iskazao zanimanje za potencijalna ulaganja u zdravstveni turizam u Hrvatskoj. Također, dao je dodatnu podršku suradnji kineskih liječnika u zajedničkom Tradicionalnom centru kineske medicine otvorenom krajem travnja u Poliklinici Medikol u Zagrebu. U razgovoru s vodstvom Medikol Grupe zaključeno je da se započeta suradnja treba nastaviti na dobrobit pacijenata u Hrvatskoj, a i šire. Sekretar Lou Hoininig je dao punu podršku Medikol Grupi u nastojanjima da postane referentni centar u ovom dijelu regije. U tome vidi dobrobit za sve potencijalne pacijente iz Hrvatske i regije.

TCM u Poliklinici Medikol

TCM – Demo centar kinesko-hrvatskog zdravstvenog turizma otvorio je u travnju ove godine u Poliklinici Medikol NJ. E. g. Zhaoming Hu, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj. Prvi je to projekt zdravstvenog turizma između Narodne Republike Kine i Republike Hrvatske. Projekt je dobio i formalnu podršku na Summitu u sklopu Inicijative 16 + 1 održanom u travnju u Dubrovniku.

Otvaranje TCM – Demo centra kinesko-hrvatskog zdravstvenog turizma prvi je događaj u hrvatsko-kineskoj suradnji koji je uslijedio nakon posjeta kineskog premijera Li Keqianga Hrvatskoj u travnju ove godine. Sekretar Lou Hoing ovom je prigodom pohvalio Medikol Grupu zbog inventivnosti otvaranja ovakvog centra. Uz to je izrazio zadovoljstvo novim vidom hrvatsko-kineske suradnje u zdravstvu.

Predsjednik Uprave Medikol Grupe Ivan Rajković istaknuo je kako suradnja na području zdravstvenog turizma između Kine i Hrvatske ima značajni potencijal za povećanje dodane vrijednosti gospodarskoj suradnji između dviju država.

Obje strane očekuju da će se iskustva i rezultati koja imaju u tradicionalnoj kineskoj medicini uspješno primjenjivati i u Hrvatskoj.